• Gratis thuisbezorgd vanaf €79,-
  • Wijnen met een verhaal
  • Geselecteerd door onze vinologen

Wijnproeverijen Rotterdam

HomeWijnproeverijen Rotterdam

Wijnwinkel Le Nord verzorgt wijnproeverijen in Rotterdam voor kleine en grote(re) groepen. Naast een besloten proeverij, organiseren wij ook regelmatig open wijnproeverijen in ons sfeervolle proeflokaal. De proeverijen organiseren wij in samenwerking met Hart voor Wijn. Ook organiseren wij 1 à 2 keer per jaar een overzichtsproeverij waarbij u geheel vrijblijvend ons assortiment kunt proeven.

Open Wijnen Zaterdag 6 november

Maandelijks organiseren wij iedere eerste zaterdag van de maand Open Wijnen! Tijdens de Open Wijnen staan er standaard 15 wijnen open die passen bij het seizoen. Ook is het de ideale gelegenheid om de wijnen van de maand uit het wijnabonnement voor te proeven. Onze wijnexperts staan altijd voor je klaar om het verhaal van de wijn te vertellen. Je kunt gratis binnenlopen tussen 13:00-18:00. De eerstvolgende Open Wijnen staat gepland op zaterdag 6 november.

Wijn Spijs Workshop

Donderdag 4 november 19:00-22:00

Ben jij gek op wijn én spijs en wil je leren hoe je dit het beste kunt combineren? Tijdens de wijn spijs workshop bij Wijnwinkel Le Nord ga je aan de hand van een aantal wijnen en gerechtjes de basis principes leren van het combineren. Ook leer je hoe je een smaakprofiel van een wijn én gerecht maakt en wat de invloed is van smaakmakers bij een gerecht. Wat kun je verwachten?

  • – Proeven van 8 top wijnen
  • – 4 rondes met kleine gerechtjes
  • – Proeftechniek: wat kun je ontdekken als je kijkt, ruikt en proeft aan wijn?
  • – Uitleg over de basis van wijn spijs combineren

Besloten wijnproeverijen

Het is ook mogelijk om een privé wijnproeverij te organiseren. Op basis van jouw voorkeuren maken wij graag een proeverij op maat. Een wijnproeverij is een leuke manier om meer te leren over wijn én is natuurlijk een enorm gezellige tijdsbesteding. Er zijn veel verschillende soorten, smaken en stijlen wijn. Bij een wijnproeverij gaan we samen op ontdekking om jouw smaak en voorkeuren te bepalen. Of misschien weet je dat juist al wel, en ben je op zoek naar een gezellig uitje. Het is natuurlijk een feestje om met een groep vrienden, familie of collega’s een gezellige middag of avond te organiseren. Ons sfeervolle proeflokaal is daar uitermate geschikt voor.

We proeven verschillende wijnen die passen bij het gekozen thema. Naast een algemene proeverij kan dit bijvoorbeeld een specifiek land zijn. Een wijnproeverij met alleen biodynamische of zelfs natuur wijnen of passend bij het seizoen en de culinaire agenda kan natuurlijk ook.  Bij de heerlijke wijnen kan de keuken van Bistrot Le Nord uiteraard ook voor borrelplanken, bijpassende hapjes en gerechten zorgen.

Informatie en reserveringen

Ben je nieuwsgierig naar wat er allemaal mogelijk is? Neem dan snel contact met ons op voor een heerlijke wijnproeverij in Rotterdam.

Benieuwd naar de mogelijkheden voor onze wijnproeverijen in Rotterdam? We denken graag met je mee.