Wijncursussen Rotterdam

Wil je graag meer leren over wijn en tegelijkertijd je smaak en stijlvoorkeuren ontdekken? Een wijncursus is een leuke manier om een echte wijnkenner te worden. Wij organiseren wijncursussen in Rotterdam centrum, in ons sfeervolle proeflokaal.

Veel mensen drinken met plezier een goed glas wijn en zouden graag iets meer over wijn willen weten. Wijn en de wereld er om heen is groot en fascinerend. Wijn drinken is lekker maar snappen wat je drinkt maakt het leuker en spannender. De wijncursussen worden gegeven door Kirsten van Harten van Hart voor Wijn.

Wil jij ook een wijncursus bij ons volgen? Iedere maand starten er nieuwe cursussen op verschillende niveaus, van SDEN1 of 2 voor beginners tot SDEN3 voor gevorderden. Bekijk alle aankomende cursusdata en meld je direct aan via www.hartvoorwijn.nl/agenda

Wijncursussen bij Wijnwinkel Le Nord

Leuke en leerzame manier om een echte wijnkenner te worden

Kleine groepen voor persoonlijke interactie

Georganiseerd in het sfeervolle proeflokaal

Ondersteuning met handzaam lesmateriaal

Uitgebreid én veel proeven van mooie wijnen

Welke wijncursus past bij mij?

De cursussen vinden plaats op verschillende niveaus van beginner tot gevorderd. De cursussen bereiden je voor op de erkende SDEN examens. SDEN is het landelijk erkende exameninstituut voor wijncursussen. De groepen houden we klein zodat er voldoende ruimte is voor interactie. Hieronder een overzicht van de wijncursussen die wij organiseren.

SDEN niveau 1

Ik weet wat van wijn – 2 bijeenkomsten

Deze introductiecursus is gericht op basiskennis. Het is de eerste kennismaking met wijn voor beginners. Deze cursus heeft vooral een praktische benadering. De avonden zijn gericht op het ervaren en genieten van wijn, zonder dat we daar te ingewikkeld over doen. Dat wil zeggen dat je vooral kennis maakt met de basis druiven, wijnregio’s en stijlen. Daardoor weet je straks precies welke wijn jij lekker vind en hoe je die kunt uitzoeken.

€110,- incl. BTW

SDEN niveau 2

Ik weet meer van wijn - 5 bijeenkomsten

De belangrijkste wijngebieden, stijlen en druivenrassen komen aan bod. Leer uitgebreid kennen welke smaak en stijlvoorkeuren je hebt. We staan ook stil bij de verschillende soorten vinificatie, of terwijl het maken van wijn. Daarnaast kijken we naar de invloed van de wijnbouw, het klimaat en de herkomst op de wijn. Ook de wijnwetgeving wordt besproken. Vooropleiding is niet noodzakelijk.

€320,- incl. BTW

SDEN niveau 3

Ik weet veel van wijn – 8 bijeenkomsten

Deze cursus is voor wijnliefhebbers met redelijke basiskennis en voor professionals die werken met wijn. Het belangrijkste in deze cursus is het uitgebreid proeven van wijnen. Uiteraard behandelen we ook verschillende wijnzaken: van de herkomst van wijn tot hoe goede wijn- en spijs combinaties worden gemaakt. Het cursusmateriaal omvat veel theorie en er is een optioneel examen. Vooropleiding SDEN2 is aanbevolen.

 €475,- incl. BTW

Onze wijnwinkel

Wijnwinkel Le Nord heeft een uitgebreid assortiment aan wijnen met voor ieder wat wils. Van klassieke wijnen tot biologische, biodynamische en natuurwijnen. Wijnen uit nieuwe wereldlanden, en wijnen van bekende of onbekende druiven.

Wijnwinkel Le Nord

Provenierssingel 32a

3033 EM Rotterdam

010 737 04 27

Le Nord Bistrot

Proveniersstraat 5a

3033 CA Rotterdam

010 2654438

Volg ons op social media

Neem contact met ons op

Wil je meer weten of heb je vragen over de wijncursussen in Rotterdam? We helpen je graag verder.