Saint- Esprit | Delas Winery |Rhône | 2017 Saint- Esprit | Delas Winery |Rhône | 2017 Saint- Esprit | Delas Winery |Rhône | 2017 Saint- Esprit | Delas Winery |Rhône | 2017
Saint- Esprit | Delas Winery |Rhône | 2017 Saint- Esprit | Delas Winery |Rhône | 2017 Saint- Esprit | Delas Winery |Rhône | 2017 Saint- Esprit | Delas Winery |Rhône | 2017

Saint- Esprit | Delas Winery |Rhône | 2017

15,00

Saint-Esprit is een unieke wijn in de Côtes-du-Rhône met een klassieke Shiraz neus, met tonen van bessen, violen, zoethout en specerijen. In de mond een volle ronde smaak met delicate tannines.

+ -
In winkelwagen
Beschikbaarheid: Op voorraad

 

Saint- Esprit | Delas Winery | 2017 

                                                   

Herkomst: Cotes du Rhône,  Frankrijk

 

Druivensoort: Blend van Shiraz en Grenache

 

Soort wijn: Droog, rood.

 

Smaaktype: krachtig - houtgerijpt - vol - krachtig - klassiek

 

Wijn & spijs: Lekker bij de charcuterie, truffel- of droge worsten, hazenpeper, wildzwijn en mixed grills. Stoofschotels met rundvlees doen het hier ook erg goed bij.

 

Culinaire agenda: BBQ, Groot gevogelte, Wild. Provençaalse keuken, Borrel en kaasplanken. Traditionele Franse keuken.

 

Achtergrond informatie: 

Delas Frères is in 1835 opgericht door Charles Audibert en Philippe Delas. Reeds in 1879 had het wijnhuis een wereldwijde reputatie en won in Sydney de eerste gouden medailles. In 1924 werd de oorspronkelijke naam Audibert & Delas veranderd in Delas Frères. Om aan de toenemende vraag naar wijn te kunnen voldoen werd na de Tweede Wereldoorlog een investering gedaan in de aankoop van wijngaarden in Chateauneuf-du-Pape en Hermitage. In de zestiger jaren van de vorige eeuw was Delas Frères een van de meest toonaangevende wijnbedrijven in de Rhône, met eigen wijngaarden in Hermitage, Cornas, Côte Rôtie en Condrieu.

 

Na de oogst worden de druiven ontsteeld en weken gedurende 15 dagen in gesloten vaten. Dagelijks wordt de druivenmassa omgepompt om een maximale kleur en smaak te verkrijgen. De gisting is geheel temperatuur gestuurd en duurt gemiddeld 28 dagen bij 30°C. De melkzure gisting vindt plaats op edelstaal. Ongeveer 30% van de wijn rijpt op eikenhouten vaten om zo een lichte hout toets in de wijn te verkrijgen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Zet op verlanglijst / Toon in vergelijking
Copyright 2020 Wijnwinkel Le Nord - Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro American Express ING HomePay
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »