Ripasso Superiore |Torre del Falasco | Valpolicella Ripasso Superiore |Torre del Falasco | Valpolicella Ripasso Superiore |Torre del Falasco | Valpolicella
Ripasso Superiore |Torre del Falasco | Valpolicella Ripasso Superiore |Torre del Falasco | Valpolicella Ripasso Superiore |Torre del Falasco | Valpolicella

Ripasso Superiore |Torre del Falasco | Valpolicella

11,50

Ripasso word ook wel het 'kleine broertje' van de Amarone genoemd. Een zwoele, dieprode wijn met rijpe fruit tonen die heerlijk soepel weg drinkt. Dit tegen een fractie van de prijs van de robuuste, intens en vol body Amarone's. Ook deze staan bij ons

+ -
In winkelwagen
Beschikbaarheid: Op voorraad

 

Valpolicella Ripasso Superiore | Torre del Falasco | 2016         

 

Herkomst: Veneto, Italië

 

Druivensoort: Blend van Corvina, Corvinone en Rondinella

 

Soort wijn: Droog, rood.

 

Smaaktype: vol - aromatisch - peper – zoute kruiden – chocolade

 

Wijn & spijs: Ultieme diner wijn. De keuze is groot: van kazen, paté’s, mooi rood vlees, stoofpotten tot gerechten met tomaten en tomatensauzen. Deze dieprode wijn heeft rijp en gestoofd, zwart en rood fruit. Met smaken als bessen, zoethout, bloesem, kruidkoek, rozijnen, zoete kruiden en tabak. Overigens ook heerlijk om zo, later op de avond te drinken.

 

Culinaire agenda: Allerdaagse dis, Amerikaanse keuken, Italiaanse-, Indiaans-, of Chileense keuken. Vegetarische gerechten. Borrel. Winterseizoen. Kerst seizoen.

 

Achtergrond informatie: 

Zwoel Italiaans. Gelaagd, iets zoet, met fluweelzachte tannines en een lengte waar je ‘u’ tegen zegt.

In de provincie Verona, in het noordoosten van Italië vinden we het wijngebied Valpolicella. De wijnen uit deze streek, 10 km ten oosten van het Gardameer, behoren tot de klassiekers van de Italiaanse wijnbouw. Er zijn nogal wat verschillende typen Valpolicella. Ze variëren van licht en fruitig, A la Beaujolais primeur, tot intens en krachtig. Het is de laatste categorie die wijnliefhebbers doet watertanden. Die geconcentreerde wijnen worden gemaakt van gedroogde druiven en kunnen zowel zoet (Recioto) als droog (Amarone) zijn.

Ripasso betekent letterlijk ‘opnieuw laten passeren’. De wijnboer neemt de wat lichtere rode wijn Valpolicella Normale en laat deze een kleine tweede vergisting ondergaan op het most van de geliefde krachtige wijn Amarone. De wijn krijgt hierdoor meer body, kracht en neemt iets over van de spannende fluweligheid van de Amarone. Het resultaat: wijnen met geuren en smaken van rijper fruit, kersen, pruimen, bramen, maar ook wat gedroogd fruit, peper, zoete kruiden, hout en cacao.

 

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Zet op verlanglijst / Toon in vergelijking
Copyright 2020 Wijnwinkel Le Nord - Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro American Express ING HomePay
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »