Pieve |Rosso di Montalcino | La Pieve di Baumann| 2016|Toscane | Sangiovese Pieve |Rosso di Montalcino | La Pieve di Baumann| 2016|Toscane | Sangiovese
Pieve |Rosso di Montalcino | La Pieve di Baumann| 2016|Toscane | Sangiovese Pieve |Rosso di Montalcino | La Pieve di Baumann| 2016|Toscane | Sangiovese

Pieve |Rosso di Montalcino | La Pieve di Baumann| 2016|Toscane | Sangiovese

24,50

Uit de bakermat van de beste wijnen ter wereld waar de Brunello di Montalcino vandaan komt deze; Rosso di Montalcino . Het kleine broertje van de Brunello, ook 100% Sangiovese Grosso, is eerder op dronk en minder complex dan de Brunello, maar toch ook h

+ -
In winkelwagen
Beschikbaarheid: Op voorraad

Pieve | Rosso di Montalcino | La Pieve di Baumann | 2016

 

Herkomst: Toscane, Italië

 

Druivensoort: Sangiovese

 

Soort wijn: Droog, rood.

 

Smaaktype: krachtig - kruidig - karakteristiek - zwart rijp fruit - intens

 

Wijn en Spijs: Lekker bij gehaktballetjes in tomatensaus, charcuterie, droge worst met venkel of verschillende types kaas. ook vegetarische gerechtjes met bijvoorbeeld bonen en bieten is smakelijk hierbij. Deze wijn is warm,fruitig met veel rood fruit en een stevige bodem van hout en vanille.

 

Culinaire agenda: Culinair inzetbaar. Fancy diner Party. DIY wijnproeverij. Italiaanse keuken, Traditioneel Franse-, of Spaanse keuken. Vegetarische gerechten. Borrel.

 

Achtergrond informatie: 

Strenge druiven selectie en zorgvuldige rijping van 1 jaar op rvs en Frans en Oostenrijks eiken, daarna nog een half jaar flesrijping. Totale productie slechts 10.000 flessen. 

Legendarische producenten als FrescobaldiGaja en Soldera zijn al vele jaren een begrip in de wijnwereld en maken prachtige wijnen die helaas ook stevig aan de prijs zijn in dit gebied. Toch zijn er ook enkele kleine producenten die binnen deze regio prachtige en vooral heel lekkere wijnen maken. 

Schoolvoorbeeld van zo'n kleine kwaliteitsproducent is Robert Baumann. In 1996 kocht deze Zwitserse voormalig topadvocaat samen met zijn vrouw Bettina 'Podere la Pieve', in Castelnuova d'Abate Montalcino, uit de nalatenschap van Contessa Ciacci Piccolanini D'Aragona. 

Oorspronkelijk werd het landgoed gekocht voor vakantiedoeleinden, maar de grond bleek ideaal voor de wijnbouw en er werden – experimenteel – druivestokken aangeplant op slechts 0.3 hectare. Het was de bedoeling een kleine hoeveelheid wijn te produceren voor familieconsumptie, maar aangezien 1000 liter toch wel erg veel is om zelf te consumeren en de kwaliteit van de wijn direct erg hoog bleek, werd een deel aan vrienden verkocht.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Zet op verlanglijst / Toon in vergelijking
Copyright 2020 Wijnwinkel Le Nord - Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro American Express ING HomePay
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »