La Truffière| La Ferme du Mont| Côtes du Rhône | 2019 La Truffière| La Ferme du Mont| Côtes du Rhône | 2019 La Truffière| La Ferme du Mont| Côtes du Rhône | 2019 La Truffière| La Ferme du Mont| Côtes du Rhône | 2019
La Truffière| La Ferme du Mont| Côtes du Rhône | 2019 La Truffière| La Ferme du Mont| Côtes du Rhône | 2019 La Truffière| La Ferme du Mont| Côtes du Rhône | 2019 La Truffière| La Ferme du Mont| Côtes du Rhône | 2019

La Truffière| La Ferme du Mont| Côtes du Rhône | 2019

12,50

Biologische, zachte witte wijn die romig is door een subtiele aanraking met Frans eikenhout. Typische combinatie van druiven die kracht en volheid roept met een bijzonder smaakelement vanuit de wijngaard - La Truffière

+ -
In winkelwagen
Beschikbaarheid: Op voorraad

 

La Truffiere | La Ferme du Mont |2019

 

Herkomst: Côtes du Rhòne, Frankrijk

 

Druivensoort: Blend van Grenache Blanc, Viognier en Clairette

 

Soort wijn: Droog, wit.

 

Smaaktype: krachtig - kruidig - romig - fris - aromatisch

 

Wijn & spijs: Goede begeleider van de allerdaagse maaltijd. Traditionele Franse keuken met veel boter of de Aziatische keuken met vis. Ook super lekker onderuit hangend op de bank met een borrelhap erbij. De smaak is sappig en verfrissend, met tonen van rijp, geel fruit.

 

Culinaire agenda: Aziatische keuken, Traditionele Franse keuken, Walking diner, Brunch of high wine. 

 

Achtergrond informatie:

Stephan Vedeau, is één van de jonge opkomende wijnmakers van de Châteauneuf-du-pape. Sinds 2006 worden er op La Ferme Du Mont fantastische wijnen gemaakt. Het domein bezit 50 hectare wijngaard verdeeld over de appelaties Côtes du Rhône, Côtes du Rhône Village, Vaqueyras, Gigondas en Châteauneuf-du-pape. Van zijn “instap" Rhône tot de prestige cuvée, Châteauneuf-du-pape - Cote Capelan (jaargang 2010 kreeg 98 punten van Robert Parker), ze worden allen met dezelfde precisie gemaakt, en daarnaast zo duurzaam mogelijk. Zo worden er vanaf jaargang 2010 enkel nog natuurlijke wijnen gemaakt. Alle wijnen zijn biologisch (niet gecertificeerd), er worden geen herbiciden en pesticiden in de wijngaard gebruikt. Er wordt enkel gewerkt met natuurlijke gisten. Maar ook dat er zo min mogelijk gebruik wordt gemaakt van zwavel. Enkel microscopisch kleine hoeveelheden na de malolactische vergisting en helemaal geen toevoeging tijdens het bottelen. Dit kan alleen als het druivenmateriaal op en top gezond binnen komt en je over de beste vinficatie technieken beschikt. Zo wordt er gebruik gemaakt van de zwaartekracht (dus de wijn of bessen worden niet meer omhoog gepompt). Geen wonder dat er in de wijngaarden enorm hard wordt gewerkt om tot deze kwaliteit te komen.

0 sterren gebaseerd op 0 beoordelingen
Zet op verlanglijst / Toon in vergelijking
Copyright 2020 Wijnwinkel Le Nord - Powered by Lightspeed
iDEAL MasterCard Visa Maestro American Express ING HomePay
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »